Mainos
Mainos

Keski-Euroopan lentoliikenteen vaikeudet jatkuvat

Keski-Euroopan lentoliikenteen peruutukset ja viivästykset saavat jatkoa tänäänkin Ranskan lennonjohtajien lakon vuoksi. Lennonjohtajat ovat keskeyttäneet työnsä viideksi päiväksi vastalauseena lennonjohtotoiminnan uudistussuunnitelmille. Ammattiliittojen mukaan ne merkitsisivät väenvähennyksiä.

Lakon vuoksi ainakin puolet Pariisin Orlyn kentän lyhyen- ja keskipitkän matkan lennoista on peruttu. Charles de Gaullen kentällä peruutuksia on samoilla matkoilla noin neljännes.

Sen sijaan Saksassa lentoliikenne on palaamassa hiljalleen normaaliksi Lufthansa-yhtiön lentäjien lakon päätyttyä. Nelipäiväiseksi suunniteltu lakko loppui heti alkamispäivänään eilen, kun osapuolet löysivät ratkaisun työtuomioistuimessa.

Yhtiön tiedottajan mukaan tämän päivän lennoista joudutaan silti perumaan noin puolet. Häiriöt johtuvat siitä, että lakon takia koneet ja miehistöt eivät ole niillä kentillä, joilla niiden aikataulujen ja lentosuunnitelmien mukaan pitäisi olla. Tilanne korjaantunee vasta perjantaina. Myös Suomesta lähteviä Lufthansan Saksan-lentoja on peruttu.

Lisäksi British Airways -yhtiön matkustamohenkilökunta kaavailee lakkoa, jonka ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

(MTV3 - STT - DPA - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme