Mainos
Mainos

Keski-Euroopan tulvat pahenevat

Reinjoki jouduttiin tänään sulkemaan liikenteeltä yli 200 kilometrin matkalta Etelä-Saksassa vedenpinnan noustua ennätyskorkealle. Laivoilta suljettu osuus ulottui Sveitsin ja Saksan rajalta Mannheimiin asti.

Viranomaisten mukaan on todennäköistä, että Reinin yläjuoksu on suljettuna viikonlopun yli. Vedenpinnan ovat nostaneet vaarallisen korkealle Sveitsin Alppien runsaat sateet ja lumen sulaminen.

Sveitsiä koettelevat parhaillaan vuosisadan pahimpiin kuuluvat tulvat. Perjantaina palomiehet ja siviilit tyhjensivät veden valtaan joutuneita kellareita ja täyttivät hiekkasäkkejä tulvasuojaksi maan itäosien pikkukaupungeissa ja kylissä.

Tilanne oli vakava erityisesti suurten järvien ympärillä, ja järvistä virtaavien jokien vesi uhkasi tulvia alaville maille mm. maan pääkaupungissa Bernissä. Kaksi kaupungin asuinkorttelia on jäänyt tulvaveden alle, ja Bernin vanhassa osassa sijaitseva eläintarha on jouduttu evakuoimaan.

Moottoritie- ja rautatieosuuksia jouduttiin monin paikoin sulkemaan vesimassojen tai maanvyöryvaaran vuoksi.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme