Mainos
Mainos

Keski-Euroopan tulvissa lisää uhreja

Keski-Euroopan tulvauhrien määrä on sateiden heikkenemisestä huolimatta nousussa.

Tilanne Pohjois-Italian ja eteläisen Sveitsin tulva-alueilla osoitti torstaina rauhoittumisen merkkejä, mutta kuolonuhrien määrä nousi entisestään.

Tuoreimpien tietojen mukaan ainakin 36 ihmistä on saanut surmansa tulvissa ja rankkasateiden aiheuttamissa maanvyöryissä. Italiassa kuolonuhreja on 24 ja Sveitsissä on vahvistettu 12 kuolemantapausta. Sveitsiläisessä Gondon vuoristokylässä pelastustyöntekijät löysivät tänään neljän tulvissa kuolleen ruumiit. Sveitsin puolella kateissa oli yhä neljä ihmistä, Italiassa yhdeksän.

Tulvien pahiten koettelemassa italialaisessa Aostan laaksossa muutamat koulut avasivat torstaina ovensa. Torinossa kahden Fiatin tehtaan työntekijät pääsivät takaisin työpaikoilleen kolmen päivän pakkoloman jälkeen. Fiatin mukaan toiminnan keskeytys aiheutti 7 500 auton vajeen tuotannossa.

Suurinta huolta torstaina aiheutti Pojoen tulviminen. Aiemmin Aostan laaksoon, Piemonteen ja Liguriaan julistettu hätätila laajennettiin käsittämään myös Lombardian ja Emilia Romagnan alueet.

Tähänastisten arvioiden mukaan tulvat ovat aiheuttaneet pelkästään Italiassa tuhansiin miljardeihin liiroihin nousevat aineelliset vahingot.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme