Mainos
Mainos

Keski-Euroopassa yhä kovia kuurosateita – katso maailman sää

Keski-Euroopan tulvat ovat ajaneet tuhansia ihmisiä evakkoon kodeistaan. Laajat sateet ovat siirtymässä itään, mutta uudet kuurosaderyöpyt uhkaavat yhä aluetta. Myös Yhdysvalloissa on odotettavissa rajuja sateita.

Keski-Eurooppaa ovat vaivanneet kovat sateet ja pahat tulvat. Rankat kuurosateet ovat yhä ajoittain uhkana mantereen keskiosissa.

– Tulva-aluetta hallinnut matalapaineen alue on matkalla itäiseen Eurooppaan, jossa pahimmilta tulvilta vältyttäneen. Tilanne ei vaikuta yhtä uhkaavalta kuin esimerkiksi Tshekissä tai Saksassa, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Euroopan lämpötilat alkavat hiljalleen normalisoitua, eli Pohjois-Euroopassa sää viilenee hiukan, kun taas mantereen eteläosassa ja Keski-Euroopassa lämpenee.

Yhdysvalloissa lämpöä, sadetta ja tornadoja

Yhdysvaltoja riivannut tornadovaara on yhä olemassa ja odotettavissa on myös paikallisia rankkasateita, tulvia ja ukkosia. Viikon loppupuolella rankimmat sateet saadaan itärannikon suurten kaupunkien alueilla, esimerkiksi New Yorkissa, jossa voi sataa kerralla jopa kuukauden normaalin sademäärän edestä.

Eteläisemmissä osavaltioissa on hyvin kuumaa, kun taas maan länsirannikolla vallitsee miellyttävän seesteinen kesäkeli.

Maailman ja Suomen säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme