Mainos
Mainos

Keski- ja Etelä-Euroopassa tulvavaara, Kanadassa ja Yhdysvalloissa jo ensilumi

Italiaan, Itävaltaan, Saksaan ja Länsi-Balkanille ennustetaan rankkoja sateita. Kanadasta puolestaan virtaa kylmää ilmaa Yhdysvaltojen pohjoisosaan ja lumisateet ovat mahdollisia.

Etelä-Saksaan, Itävaltaan, Italian pohjoisosaan ja Länsi-Balkanille on tulossa kovia sateita. Tulvat ovat mahdollisia.

– Sademäärät voivat olla 50-100 millimetriä parissa päivässä. Välimerellä on vielä lämmintä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Pohjois-Amerikan mantereella kylmä virtaus on tuonut jo paikoin ensilumen maahan. Lunta on satanut muun muassa Calgaryssä.

– Kanadasta kulkeutuu kylmää ilmaa Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltojen puolella lumisateet ovat mahdollisia esimerkiksi Montanassa, Dakotassa, Nebraskassa ja Wyomingissa, sanoo Aleksi Jokela.

Lounais-Yhdysvalloissa puolestaan on kärsitty entisen hurrikaanin Norbertin sateiden aiheuttamista tulvista. Nämä sateet ovat nyt ohi. Meksikon länsipuolelle on kuitenkin kehittymässä uusi trooppinen myrsky, joka voi voimistua hurrikaaniksi asti.

Aasiassa monsuunisateet heikkenevät hieman tällä viikolla. Sateet ovat aiheuttaneet pahoja tulvia ja noin 400 ihmisen kuoleman Pakistanissa ja Intiassa. Sateet ovat olleet paikoin pahimpia 50 vuoteen.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolta.

Katso videolta maailman sää.

MTV UUTISET - REUTERS

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme