Mainos
Mainos

Keski- ja Länsi-Eurooppaan hellettä ja ukkosia

Sää lämpenee viikonloppuna jopa yli 30 asteeseen Länsi- ja Keski-Euroopassa. Helteen lisäksi voimakkaat ukkoset ovat mahdollisia. Myös Yhdysvalloissa on jälleen liikkeellä kovia ukkosia.

Tulvat ovat piinanneet Keski-Eurooppaa viime viikkoina. Sadekuurojen lisäksi alueelle on tulossa laajempi sadealue perjantaina. Viikonlopuksi lämpenee.

– Sunnuntaina ja alkuviikolla lämpötila voi nousta paikoin 35 asteeseen osassa Länsi- ja Keski-Eurooppaa, esimerkiksi Ranskassa, Saksassa ja Puolassa. Helteisiin voi kuitenkin liittyä paikoin voimakkaita ukkosia ja rankkoja sateita, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Myös Yhdysvalloissa Suurten järvien eteläpuolisilla alueilla on liikkeellä rajuja ukkosia. Tornadotkin ovat mahdollisia. Loppuviikolla sadevyöhyke siirtyy koillisrannikolle.

Japanin etelärannikkoa viistää puolestaan taifuuni Yagi. Lähipäivinä on odotettavissa rankkoja sateita, tulvia ja myrskytuulia.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme