Mainos
Mainos

Keski-Ruotsissa kamppaillaan lumipyryn kanssa

Runsas lumentulo jatkui Keski-Ruotsissa tänään. Lunta tuli runsaasti Gävlen ympäristössä koko maanantain vastaisen yön ajan, ja aamulla uusia kinoksia syntyi reilun metrin paksuudelta entisten lisäksi. Keski-Ruotsissa on pyryttänyt runsaasti lunta viime perjantaista lähtien.

Eniten tilanteesta on kärsinyt Gävlen kaupunki, joka on jäänyt käytännössä eristyksiin, kun valtatieyhteydet ovat lumimassojen vuoksi poikki. Myöskään juna- ja lentoliikenne eivät Gävlen seudulla toimi.

Gävlen koululaiset ovat saaneet luontoäidiltä vapaata, sillä kuntalaisia on kehoitettu pysymään sisätiloissa. Työpaikoillekin pitää mennä vain jos työnantaja niin erikseen määrää. Kotielämää puolestaan haittaa se, että tuhat taloutta on vailla sähköä.

Liikenne täysin kaaoksessa

Varoituksista huolimatta sadat ihmiset ovat lähteneet liikenteeseen, mutta juuttuneet sitten kulkuneuvoineen hankeen. Raivaustöiden arvellaan kestävän koko viikon.
Lumentulo on aiheuttanut useita vaaratilanteita, mutta kuolonuhreilta on toistaiseksi vältytty. Sairaalat pystyvät hoitamaan vain kaikkein kiireellisimmät tapaukset ja sairaskuljetukset on järjestetty erikoisajoneuvoilla.

Keski-Ruotsiin odotetaan lisää lunta vielä ensi yönäkin - sen jälkeen tilanteen pitäisi sääennusteiden mukaan normalisoitua. (MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme