Mainos
Mainos

Keskitysleirin vartijalle luettiin syytteet Saksassa

Natsivanginvartijaksi epäiltyä John Demjanjukia vastaan on nostettu syyte Saksassa. Hänen syytetään osallistuneen 28 000 juutalaisen murhaamiseen Sobiborin keskitysleirillä Puolassa toisen maailmansodan aikana.

Demjanjuk on kiistänyt osallisuutensa holokaustiin. Münchenin tuomioistuin ei kertonut oikeudenkäynnin päivämäärää, mutta sen uskotaan alkavan syksyllä. Oikeudenkäynti on todennäköisesti yksi viimeisistä natsioikeudenkäynneistä.

Ukrainassa syntynyt Demjanjuk, 89, asui vuosikausia Yhdysvaltain Ohiossa, kunnes hänet luovutettiin Saksaan tänä keväänä. Oman kertomuksensa mukaan hänet värvättiin neuvostoarmeijaan vuonna 1941. Vuotta myöhemmin hän sanoi joutuneensa sotavangiksi Saksassa ja edelleen vartijaksi vankileireille.

Israel tuomitsi Demjanjukin kuolemaan jo vuonna 1988, kun häntä luultiin Treblinkan keskitysleiriä terrorisoineeksi vartijaksi. Oikeus kumosi tuomion viisi vuotta myöhemmin.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme