Mainos
Mainos

Keskiviikolle sovittiin uusi Ukraina-kokous – mukana Saksa, Ranska, Venäjä ja Ukraina

Saksan, Ranskan, Venäjän ja Ukrainan johtajat aikovat tavata Minskissä Valko-Venäjällä keskiviikkona, kertoo Saksa. Tarkoitus on keskustella Ukrainan kriisistä.

Liittokansleri Angela Merkel, presidentti Francois Hollande, presidentti Vladimir Putin ja presidentti Petro Poroshenko ovat neuvotelleet tänään Ukrainan tilanteesta puhelimessa.

Keskustelut ovat osa viime päivien ponnisteluja, joilla yritetään rauhoittaa Itä-Ukrainan tilanne.

Merkel ja Hollande vierailivat perjantaina Moskovassa, missä he kävivät tuntikausien neuvottelut Putinin kanssa. Poroshenkon Merkel ja Hollande olivat tavanneet jo torstaina.

Merkelin ja Hollanden ehdotus tilanteen rauhoittamiseksi tiettävästi pohjautuu jo aiemmin sovittuun Minskin tulitaukosopimukseen. Tulitauko ei ole kuitenkaan pitänyt, vaan taistelut ovat viime viikkoina kiihtyneet uudelleen.

Nyt meneillään olevaa neuvottelukierrosta on yleisesti luonnehdittu viimeiseksi mahdollisuudeksi Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi. Merkelin Moskovan-matkan on arvioitu olleen selvä kädenojennus Venäjälle.

Neljän maan edustajien odotettiin kokoontuvan Ukraina-huippukokoukseen Kazakstaniin tammikuussa. Kokous kuitenkin jäi pitämättä. Merkel ilmoitti tuolloin, ettei huippukokousta kannata pitää ennen kuin Minskissä solmitun rauhansuunnitelman toteutus etenee kunnolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme