Mainos
Mainos

Keuhkokuumeinen Clinton palaa kampanjoimaan jo tällä viikolla – Obamakin saapui hätiin

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton palaa kampanjatyöhön perjantaina Washingtonissa. Sitä ennen hän on levossa keuhkokuumeen takia.

Tiistaina demokraattien tilaisuudessa Philadelphiassa ei ollut itse presidenttiehdokasta, mutta nykyisen presidentin Barack Obaman oli määrä esiintyä siellä Clintonia tukeakseen, kertoi ABC News. Obaman odotettiin kehottavan kaupungin asukkaita rekisteröitymään äänestäjiksi ennen rekisteröitymisajan umpeutumista 11. lokakuuta. Varsinaiset presidentinvaalit ovat 8. marraskuuta.

Philadelphian tilaisuuden esiintyjälistalla oli myös entinen presidentti ja Hillary Clintonin aviomies Bill Clinton. Aviomies on läsnä myös muun muassa Los Angelesissa keskiviikkona.

Hillary Clinton kertoi tiistaina Twitterissä voivansa hyvin ja olevansa paranemaan päin.

Clintonin terveydentila nousi Yhdysvalloissa keskusteluun viikonloppuna, kun hän joutui poistumaan sunnuntaina etuajassa syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistotilaisuudesta huonovointisuuden takia. Myöhemmin Clintonin lääkäri kertoi presidenttiehdokkaan sairastavan keuhkokuumetta, joka diagnosoitiin jo viime perjantaina. Tuolloin asiasta kerrottiin vain Clintonin perheelle ja hänen lähimmille avustajilleen, kertoi BBC.

Clinton kertoi uutiskanava CNN:lle, ettei kampanjaorganisaatio kertonut lääkärin diagnoosista aiemmin, koska hän ei uskonut asiasta tulevan niin "iso juttu".

Kohu "surkuteltavista" Trumpin kannattajista

Terveysongelmien lisäksi Hillary Clintonilla on viime päivinä ollut myös muita huolia. Perjantaina hän luonnehti vastaehdokkaansa Donald Trumpin kannattajia tavalla, joka nostatti vastalauseita. Clinton kutsui puolta Trumpin kannattajista surkuteltaviksi (deplorable), jotka ovat rasisteja, naisia vihaavia ja muukalaisvihamielisiä.

Trump kommentoi asiaa sanomalla Clintonin tehneen poliittisen kauden pahimman virheensä.

Clinton ilmoittikin myöhemmin katuvansa sanavalintaansa kannattajista. Hänen mukaansa on kuitenkin surkuteltavaa, että Trump on rakentanut kampanjansa pitkälti ennakkoluulojen ja vainoharhaisuuden varaan.

Lisää tietoja terveydestä

Hillary Clintonin keuhkokuumeen myötä julkisuudessa on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota presidenttiehdokkaiden terveyteen. Sekä Clinton että Donald Trump ovat vanhimpia ehdokkaita Yhdysvaltain presidentin virkaan. Clinton täyttää ensi kuussa 69 vuotta, Trump on 70-vuotias.

Molemmat ovat luvanneet antaa piakkoin lisää tietoa terveystilanteestaan. Tähän asti molemmat ovat olleet aiheesta melko vaitonaisia.

Samaan aikaan Yhdysvalloissa pohditaan, kuinka paljon kansalaisten ylipäänsä täytyy tietää poliitikkojen terveydestä.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme