Mainos
Mainos

Kevät alkaa kylmästi Euroopassa

Lumi ja poikkeuksellisen kylmä sää ovat haitanneet tänään liikennettä muun muassa Espanjassa, Itävallassa ja Saksassa.

Kevät on alkamassa kylmissä merkeissä monilla Euroopan alueilla. Pohjois-Espanjassa satoi tänään parikymmentä senttiä lunta, ja Itävallassa oli 40 000 ihmistä vailla sähköä ankaran lumisateen jäljiltä.

Lumi ja kylmä sää aiheuttivat lukuisia kolareita varsinkin Saksan ja Itävallan teillä. Kylmän sään ennustettiin jatkuvan Itävallassa ja Saksassa tämän viikon.

Espanjassa oli viranomaisten mukaan liikenne mahdotonta 14 vuoristosolassa, ja Baskimassa kiellettiin liikenne kuorma-autoilta monilla teillä. Lämpötila oli useilla alueilla Pohjois-Espanjassa miinus kolme astetta.

Talvi on kuitenkin ollut Euroopassa poikkeuksellisen lämmin. Kevät alkaa virallisesti huomenna, jolloin on kevätpäiväntasaus, mutta kasvien ja eläinten biologisten kellojen kannalta kevät on asiantuntijoiden mukaan alkanut jo useita viikkoja aiemmin.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme