Mainos
Mainos

Kevytsavukkeet sallittiin USA:ssa

Amerikkalainen vetoomusoikeus kumosi piirioikeuden päätöksen, jonka mukaan savukkeita ei saa mainostaa kevyiksi tai vähätervaisiksi. Lopullinen tuomio annetaan myöhemmin.

Yhdysvaltalaiset tupakkayhtiöt saavat käyttää tuotteistaan nimeä kevytsavukkeet.

Amerikkalainen vetoomustuomio on kumonnut aiemman piirioikeuden päätöksen, jossa tupakkayhtiöitä kiellettiin luonnehtimasta savukkeitaan kevyiksi tai vähätervaisiksi.

Tupakkayhtiöt ovat tyytyväisiä vetoomustuomioistuimen päätökseen.Philip Morrisin emoyhtiön Altrian edustaja sanoo, että piirioikeuden päätös oli vastoin lakia ja oikeudessa esitettyjä tosiasioita.

Vetoomustuomioistuin antaa kuitenkin lopullisen tuomionsa myöhemmin. Nyt tehty päätös keskeytti piirioikeuden tuomion toimeenpanon. Kevytsavukkeiden mainoskiellon lisäksi tupakkayhtiöt välttyvät ainakin toistaiseksi jättikorvauksilta.

Piirioikeuden mukaan tupakkayhtiöt ovat syyllistyneet vuosikymmeniä jatkuneeseen salaliittoon peitelläkseen tupakoinnin vaaroja. Oikeuskäsittely alkoi jo vuonna 1999.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme