Mainos
Mainos

Khamenei määräsi armeijan valmiustilaan

Ajatollah Khamenei, Iranin hengellinen johtaja ja asevoimien ylipäällikkö, on määrännyt maan asevoimat valmiustilaan Afganistanin Taleban-liikettä vastaan, kertoi Iranin virallinen uutistoimisto Irna.

Khamenei sanoi Iranin tuntevan huolta Afganistanin tapahtumista "inhimilliseltä, islamilaiselta, poliittiselta ja kansalliselta" pohjalta.
-Kaikkien viranomaisten samoin kuin asevoimien on oltava valmiit toteuttamaan lujasti ja ripeästi ne suunnitelmat ja oikeat päätökset, jotka maan johto on tehnyt maan etujen turvaamiseksi, Khamenei julisti. Maanantaina Khamenei puhui "valtaisasta sodan uhkasta" Keski-Aasiassa, mutta sanoi tekevänsä parhaansa, jotta sota Afganistania vastaan vältettäisiin.

Yhdeksän iranilaista diplomaattia ja iranilainen toimittajat saivat elokuussa surmansa Afganistanissa talebanien hyökkäyksessä Mazar-i-Sharifin kaupunkiin. Iran on aiemmin vaatinut surmaajien luovuttamista Iraniin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme