Mainos
Mainos

Kiina aloitti sotaharjoitukset varoituksena Taiwanille

Kiinan armeija on aloittanut laajat sotaharjoitukset tarkemmin määrittelemättömällä alueella vastauksena Taiwanin kriisin kiristymiseen. Asiasta kertoo hallituksen lehti Life Times Daily. Lehden mukaan "useat armeijan erikoisjoukkojen yksiköt pitävät suuri sotilasharjoituksia eräällä sotilaallisella alueella". Kiina ei myöskään ole sulkenut pois mahdollisuutta hyökkäyksestä Taiwaniin ja saaren miehittämistä.
Hong Kongissa ilmestyvä kiinalaismielinen Wen Wei Po -lehti lainasi tänään nimettömänä pysyvää sotilaslähdettä, jonka mukaan "sotilastoimiin ryhdytään vasta kun mitään muuta vaihtoehtoa ei enää ole".

Yhdysvallat on aikaisemmin varoittanut Kiinaa siitä, että kaikki muut kuin rauhanomaiset toimet Taiwanin tilanteen muuttamiseksi olisivat "suuren huolen" aihe Yhdysvalloille.
Kiina pitää Taiwania kapinoivana maakuntanaan. Taiwanin presidentti Lee Teng-hui on ilmoittanut saaren hylkäävän "yhden Kiinan" -politiikan, joka on taannut alueen vakauden jo liki viisi vuosikymmentä. Sen mukaan Taiwan ja Kiinaa kuuluvat samaan valtioon, joka tulee tulevaisuudessa yhdistymään.

Vain noin 30 maata on tunnustanut Taiwanin valtion. Niistä valtaosa on köyhiä kehitysmaita, joille Taiwan on vastalahjaksi myöntänyt suuria avustuksia.
(STT-Reuters-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme