Mainos
Mainos

Kiina: Dengin terveydessä ei suurta muutosta

Kiina pyrki tänään vaimentamaan Deng Xiaopingin terveydentilasta liikkuvia huhuja sanomalla, ettei 92-vuotiaan veteraanipoliitikon terveydessä ole tapahtunut mitään suurta muutosta. -Vanhaksi mieheksi hänen vointinsa on suhteellisen hyvä, ulkoministeriön edustaja Shen Guofang sanoi tiedotustilaisuudessa.

Dengin tilasta on liikkunut erilaisia arveluja. Joidenkin tietojen mukaan hänet vietiin äskettäin sairaalaan, toisten tietojen mukaan hän on yhä kotona mutta ei erityisen hyvässä kunnossa. Deng nähtiin viimeksi julkisuudessa lähes kaksi vuotta sitten.

Perheen mukaan Deng on asettanut tavoitteekseen olla mukana todistamassa, kun Hongkong siirtyy Kiinan alaisuuteen heinäkuun alussa. Perhettä lähellä oleva pekingiläinen viranomainen arveli kuitenkin äskettäin, ettei tavoite ehkä toteudu.

Talousuudistukset Kiinassa aloittaneella Dengillä ei enää ole virallista asemaa, mutta hän on yhä erittäin vaikutusvaltainen. Veteraanipoliitikon kuoleman uskotaan johtavan valtataisteluun maassa.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme