Mainos
Mainos

Kiina ei hyväksy USA:n pommiselvitystä

Kiina torjui tänään Yhdysvaltojen tekemän selvityksen siitä, miksi Naton ohjukset osuivat Kiinan Belgradin-suurlähetystöön Kosovon sodan aikana.

Kiinan lippukuvio, Belgradin-lähetystössä kuolleet + USA+Nato-tunnukset

Yhdysvallat vakuutti, että kyseessä oli keskustelutiedustelupalvelun CIA:n virkailijoiden tekemä inhimillinen virhe. Kiinan mukaan selitykseen on vaikea uskoa.

Kiinan suurlähetystöön osui Naton lentokoneiden ampumia ohjuksia 7. toukokuuta viime vuonna. Tuolloin Washington pahoitteli tapahtunutta ja totesi sen olleen CIA:n virkailijoiden arviointivirhe. Samaan tulokseen on päädytty nyt tehdyssä tarkemmassa tutkimuksessa.

Kiinan suurlähetystöä oli luultu Jugoslavian armeijan huoltopäämajaksi.

-Kiinan suurlähetystö on selkeästi merkitty ja se näkyy myös Yhdysvaltain käyttämissä kartoissa, sanoi Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Zhu Bangzao Xinhua-uutistoimistolle.

-Yhdysvaltain väite, etteivät he tienneet lähetystön tarkkaa sijaintia, ei ole uskottava. Kiina kommentoi nyt ensimmäistä kertaa lähetystön pommittamista Yhdysvaltain annettua selvityksen asiasta lauantaina.

Zhu pyysi Yhdysvaltoja tutkimaan asiaa vielä kerran ja rankaisemaan asianmukaisesti tekijöitä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme