Mainos
Mainos

Kiina: Ei sotilaallista puuttumista maiden sisäisiin asioihin

Kiina vastustaa Naton ilmaiskuja Jugoslaviaan, koska se ei halua ulkomaista väliintuloa Tiibetiin, sanoi Kiinan pääministeri Zhu Rongji lehtihaastattelussa tänään.

-Kosovon kysymys on etninen ongelma, mikä tietenkin on sisäinen kysymys, selvitti pääministeri Kiinan näkemyksiä kanadalaisessa The Globe and Mail -lehdessä Kanadan-vierailunsa edellä.
Zhun mielestä vastaavanlaisia tilanteita on monissa maissa. -Teillä Kanadassa Quebec, Britanniassa Pohjois-Irlanti ja Kiinassa Tiibetin kysymys.

-Jos sotilaallista tilanteeseen puuttumista käytetään ihmisoikeuskysmyksessä jotakin maata vastaan, se luo erittäin huonon ennakkotapauksen maailmassa, Zhu sanoi Xinhua-uutistoimiston julkistaman tekstin mukaan. Hän jatkoi ihmisten ihmettelevän, pitäisikö ulkomaiden puuttua sotilaallisesti myös Kanadan, Britannian ja Kiinan tilanteisiin.
Kiinan johto selvitti siten ensimmäistä kertaa syvimpiä pelkojaan Naton pommituksia kohtaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme