Mainos
Mainos

Kiina, EU ja Yhdysvallat kiistelevät autonosien verotuksesta

Auton varaosien verotusta koskeva erimielisyys on uusin Kiinan talouskasvusta alkunsa saanut kiista.

Kiina on ilmaissut pahoittelunsa sen johdosta, että Euroopan Unioni ja Yhdysvallat ovat kääntyneet Maailman kauppajärjestön WTO:n puoleen kiistassa autonosien verotuksesta.

EU ja Yhdysvallat haluavat, että Kiina muuttaisi eräitä verotukseen liittyviä seikkoja. EU:n ja Yhdysvaltain mielestä Kiinan toimet estävät läntisten autonvalmistajien ja osien toimittajien pääsyä Kiinan markkinoille.

Kiinalla on 10 päivää aikaa vastata syytöksiin ja 30 päivää aikaa aloittaa neuvottelut WTO:n kanssa. Jos ratkaisua ei löydetä seuraavien 60 päivän kuluessa, EU ja Yhdysvallat voivat pyytää WTO-paneelin ratkaisua kiistaan.

Kiina on nykyään yksi maailman voimakkaimmin kasvava autojen markkina-alue. Varaosia koskeva erimielisyys on uusin kiista, joka on saanut alkunsa Kiinan talouskasvusta.

Kiinan merkitys maailmantalouden vaikuttajana noussee esille myös presidentti Hu Jintaon Yhdysvaltain-vierailulla kolmen viikon päästä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme