Mainos
Mainos

Kiina hyväksyi yhden ihmisoikeussopimuksen

Kiina on eilen allekirjoittanut taloudellisia,sosiaalisia ja kulttuurisia oikeuksia koskevan YK:n kansainvälisen sopimuksen. Kiina ei edelleenkään ole hyväksynyt YK:n toista ihmisoikeussopimusta, joka takaa mm. mielipidevapauden.

Asiakirjan allekirjoitti Kiinan YK-lähettiläs Qin Huasun, joka totesi allekirjoituksensa olevan jälleen yksi osoitus Kiinan hallituksen pyrkimyksistä edistää ihmisoikeuksien toteutumista niin Kiinassa kuin kaikkialla maailmassa.

YK:n yleiskokouksen vuonna 1966 käyttöönottama sopimus astui voimaan vuonna 1976. Se sisältää muun muassa työhön, kauppaan, sosiaaliturvaan, perhesuojeluun, elinolosuhteisiin, terveyteen sekä koulutukseen liittyviä velvoitteita.

Kiina ei edelleenkään ole allekirjoittanut kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa kansainvälistä sopimusta, jossa sitoudutaan takaamaan kansalaisille muun muassa tasavertainen asema lain edessä sekä mielipiteen vapaus.

Ihmisoikeuskysymyksen on odotettu herättävän eripuraa presidentti Jiang Zeminin kahdeksanpäiväisellä Yhdysvaltojen matkalla. Jiang poistui Havaijilta maanantaina ja hänen on määrä tavata Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton keskiviikkona.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme