Mainos
Mainos

Kiina ilmoitti 39 uudesta sars-tapauksesta

Kiina ilmoitti tänään neljästä uudesta sars-kuolemasta ja 39 uudesta tartuntatapauksesta. Uusia tartuntoja on vähiten moneen viikkoon. Koko Kiinassa sarsiin on nyt kuollut 275 ihmistä, 141 heistä pääkaupungissa Pekingissä.

Taiwanin terveysviranomaiset kertoivat puolestaan yhdestä uudesta sars-kuolemasta ja kymmenestä uudesta tapauksesta. Tähän mennessä ainakin 35 ihmistä on kuollut Taiwanissa sars-kuumeeseen.

Singaporessa alustavat testit lisäsivät tänään toivoa siitä, että kaupungin suurimmassa mielisairaalassa todettu sairaus ei olisi sarsia vaan tavallista influenssaa. Noin 40 sairaalan potilasta ja työntekijää on ollut eristyksissä sars-epäilyn vuoksi. Jos tauti ei ole sarsia, Singapore saatetaan jo viikonloppuna Kanadan Toronton tapaan todeta paikaksi, jossa sars on saatu hallintaan.

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi aiemmin tällä viikolla, ettei tauti enää leviä Torontossa, jossa ei 20 päivään ole tavattu yhtään paikallista tartuntaa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme