Mainos
Mainos

Kiina paljastaa: Isis kouluttaa myös kiinalaisterroristeja

Ääri-islamilainen Isis-järjestö kouluttaa myös kiinalaisia muslimeja, jotta he voisivat tehdä terroristi-iskuja kotimaassaan, kertoo Kiinan kommunistisen puolueen lehti.

Lehden mukaan kiinalaisia taistelijoita läntisestä Xinjiangin maakunnasta on osallistunut Isisin toimintaan Syyriassa ja Irakissa. Kiinalaisilla taistelijoilla on ollut myös yhteyksiä Isisin haarajärjestöihin Kaakkois-Aasiassa.

Kiina on syyttänyt Xinjiangissa viime aikoina tapahtuneista väkivallanteoista islamistitaistelijoita, jotka Kiinan mukaan haluavat perustaa alueelle itsenäisen Itä-Turkestanin valtion.

Viimeisimmät iskut tapahtuivat sunnuntaina, kun kolmessa eri räjähdyksessä Xinjiangissa kuoli kaksi ihmistä ja useita loukkaantui.

Xinjiangissa asuu islaminuskoisia ja turkinsukuista kieltä puhuvia uiguureja, jotka ovat etnisesti lähempänä keskiaasialaisia kuin kiinalaisia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme