Mainos
Mainos

Kiina ja Taiwan aloittavat suorat lennot

Kiina ja Taiwan allekirjoittivat perjantaina sopimuksen, joka aloittaa suorat tilauslennot mantereen ja saaren välillä ensimmäistä kertaa lähes 60 vuoteen. Sopimus on merkittävä rajapyykki, sillä keskusteluyhteys oli poikki lähes kymmenen vuotta.

Kiinan ja Taiwanin välillä lennetään heinäkuusta lähtien 36 meno-paluulentoa joka viikonloppu. Lentoja aiotaan lisätä tarpeen mukaan.

Tilauslennot saattavat tuoda Taiwaniin jopa 3000 kiinalaisturistia päivässä, minkä odotetaan antavan merkittäviä lisätuloja saarelle.

Suorat lennot helpottavat myös satojentuhansien manner-Kiinaan muuttaneiden taiwanilaisten elämää. He ovat tähän asti joutuneet lentämään Hong Kongin tai Macaon kautta.

Taiwan siirtyi itsehallintoon vuonna 1949. Kiina ei koskaan ole hyväksynyt Taiwanin eroamista mantereesta, vaan on toistuvasti uhannut alistaa saaren valtaansa voimakeinoin.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme