Mainos
Mainos

Kiina ja Taiwanin oppositio Taiwanin itsenäisyyttä vastaan

Taiwanin oppositiossa oleva Kuomintang-puolue ja Kiinan kommunistipuolue ovat julkistaneet yhteisen lausunnon, jossa ne torjuvat Taiwanin itsenäistymisen. Lausunto annettiin Kuomintangin johtajan Lien Chanin historiallisen Kiinan-vierailun yhteydessä.

Lienin edustajan mukaan osapuolet sopivat tähtäävänsä vakauteen ja rauhaan Taiwanissa sekä pyrkivänsä estämään sotilaallisen konfliktin puhkeamisen Formosansalmessa.

Lien Chan tapasi tänään Kiinan presidentin Hu Jintaon Pekingissä. Lien on ensimmäinen Kuomintangin puheenjohtaja, joka on astunut Kiinan maaperälle sen jälkeen kun kommunistit vuonna 1949 nousivat valtaan Kiinassa ja Kuomintang pakeni Taiwaniin.

Taiwanin presidentin Chen Shui-bianin demokraattinen edistyspuolue kannattaa Taiwanin täyttä itsenäistymistä, mikä on kiristänyt Taiwanin ja Kiinan välejä. Kiina on sanonut pitävänsä Taiwanin mahdollista itsenäisyysjulistusta sotatoimena.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme