Mainos
Mainos

Kiina ja Venäjä tuomitsivat Pohjois-Korean ohjuslaukaisun

Kiina ja Venäjä ovat ilmoittaneet tuomitsevansa Pohjois-Korean tuoreimman ohjuslaukaisun. Pohjois-Korea ampui yöllä Suomen aikaa ohjuksen Japanin yli.

– Kiina vastustaa sitä, että Pohjois-Korea rikkoi YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa ja käytti ballistista ohjusteknologiaa laukaisussa, Kiinan ulkoministeriön edustaja Hua Chunying sanoi.

Kiina kehotti osapuolia olemaan pidättyväisiä.

– Kenenkään ei pitäisi tehdä mitään, mikä kärjistäisi tilannetta niemimaalla ja alueella.

Pohjois-Korea teki ohjuskokeensa vain muutama päivä sen jälkeen, kun YK asetti maalle tuoreita pakotteita sen ydinkokeen takia.

– Venäjä on syvästi huolissaan viimeisimmistä provokatiivisista laukaisuista, jotka edelleen kiristävät jännitteitä niemimaalla. Tuomitsemme jyrkästi sellaisten provokatiivisten toimien jatkamisen, Venäjän hallinnon edustaja Dmitri Peskov sanoi.

Yhdysvallat vaati ohjuskokeen jälkeen Kiinaa ja Venäjää suoraan toimintaan Pohjois-Korean suitsimiseksi. Asiasta kysyttäessä Kiinan ulkoministeriön Hua sanoi Kiinan jatkavan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmien toimeenpanoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme