Mainos
Mainos

Kiina jahtaa vale-Buddhia – huijaavat rahaa ja naisilta seksiä

Kiinaan kuuluvassa Tiibetissä asuu virallisten kiinalaistietojen mukaan yli sata elävää Buddhaa. Ongelmaksi on nyt muodostunut niin sanottujen vale-Buddhien runsaus, josta Kiina nyt varoittaa kansalaisiaan.

Vale-Buddhat ovat vaarallisia Kiinalle, sillä valtiollisen median mukaan he käyttävät saamiaan lahjoituksia tukeakseen Tiibetin itsenäisyysmielistä toimintaa.

Kiinan keskushallinto vaatii alueellisia viranomaisia ryhtymään toimiin vale-Buddhien saattamiseksi edesvastuuseen.

– Tiibetin paikallisten viranomaisten pitäisi tehdä yhteistyötä toisten viranomaisten kanssa keskisessä ja itäisessä Kiinassa niin sanotun vale-Buddha-ilmiön kitkemiseksi, etnisten ja uskonnollisten asioiden komitean puheenjohtaja Zhu Weiqun sanoi eilen valtiollisen television lähetyksessä.

– Vale-Buddhat huijaavat rahaa seuraajiltaan ja tämän lisäksi he huijaavat naisilta seksiä, Zhu sanoi ja kertoi, että saadut rahat käytetään Tiibetissä laittomaan kansaa jakavaan toimintaan.

Tulossa rekisteri oikesta Buddhista

Kiinassa tehdään parhaillaan rekisteriä laillisista elävistä Buddhista. Listasta saatetaan tehdä julkinen myöhemmin.

Tiibetin buddhalaisuudessa korkea-arvoinen munkki eli lama syntyy uudelleen ja aikuistuttuaan hänestä tulee niin sanottu elävä Buddha. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että lama ei ole hengellisessä elämässään päässyt niin pitkälle, että jälleensyntymisen kierre katkeaa. Jos näin tapahtuu, lama pääsee nirvanaan eikä synny uudelleen.

Kiinassa ja Tiibetissä kiistellään myös seuraavan korkea-arvoisimman laman eli dalai-laman henkilöydestä. Kiinan hallitus on sanonut, että sen on hyväksyttävä seuraava dalai-lama.

Nykyinen dalai-lama pakeni epäonnistuneen kansannousun päätteeksi Intiaan vuonna 1959. Hänen mukaansa dalai-lama-tittelin käytön voisi lopettaa, kun hän kuolee. Nykyinen dalai-lama Tenzin Gyatso on 80-vuotias.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme