Mainos
Mainos

Kiina kävi popmusiikin kimppuun

Kiina on listannut 100 kappaletta, joita se pitää poliittisesti arveluttavina tai hyökkäävinä. Käytännössä päätös merkitsee, että Kiinassa toimiville nettisivustoille ei saa ottaa näitä levytyksiä.

Kiellettyjen kappaleiden listalle ovat päätyneet muun muassa Lady Gaga, Backstreet Boys, Beyonce, Take That ja Simple Plan. Kiinan kulttuuriministeriö kertoo tähtäävänsä Internetin musiikkimarkkinoiden sääntelyyn, ja vaatii valtion turvallisuudelle ja kulttuurille haitallisten kappaleiden siivoamista.

Lady Gagan neljän kielletyn laulun joukkoon lukeutuvat Bloody Mary ja Hair. Edellisen teksti loppuu sanoihin Liberdad, mi amor (Vapaus, rakkaani), kun taas jälkimmäisessä solisti laulaa This is my prayer / That I'll die living just as free as my hair (Tämä on rukoukseni / Että kuolen elettyäni yhtä vapaana kuin hiukseni).

Professori Teng Jimeng arvioi, että seksi, politiikka ja uskonto saattavat ajaa kappaleen mustalle listalle. Myös "nuorekas itsenäisyys" voi olla liikaa Kiinan sensoreille. Professori Tengin mukaan huoli arabimaiden kuohunnasta on saattanut saada Kiinan tiukentamaan kulttuurin sääntelyä.

Nyt julkaistu kielletyn musiikin lista on jo kolmas laatuaan. Kiina on myös estänyt joidenkin ulkomaisten musiikkitähtien konsertoimisen maassa.

(MTV3 - AFP -STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme