Mainos
Mainos

Kiina kehottaa YK:ta ottamaan käyttöön "tarvittavat toimenpiteet" Pohjois-Korean suhteen

Kiina tukee YK:ta, jos se päättää lisätoimenpiteistä Pohjois-Koreaa vastaan, kertoo Kiinan ulkoministeri Wang Yi.

Tiedotustilaisuudessa Pekingissä puhuneen Wangin mukaan Korean niemimaan tilanne on kehittynyt siihen suuntaan, että YK:n turvallisuusneuvoston tulisi ottaa käyttöön tarvittavat toimenpiteet.

Wang ei täsmentänyt toimenpiteitä tarkemmin. Hän kuitenkin huomautti, että pakotteet ja painostus yksistään eivät tule ratkaisemaan tilannetta.

Yhdysvallat esitti YK:n turvallisuusneuvostolle eilen, että Pohjois-Korealle asetettaisiin muun muassa öljy- ja tekstiilivientiä koskevia pakotteita.


Japani vaatii painostusta

Pohjois-Koreaa täytyy painostaa niin paljon kuin mahdollista, jotta se lopettaisi ohjus- ja ydinohjelmansa, vaatii Japanin pääministeri Shinzo Abe.

Vladivostokissa talousfoorumissa puhuneen Aben mukaan kansainvälisen yhteisön tulee yhdistyä, jotta Pohjois-Koreaa kohtaan saadaan luotua mahdollisimman kova paine.

Euroopan unionin ulkoministerin Federica Mogherinin mukaan EU valmistautuu lisäämään pakotteita Pohjois-Korealle. EU:n ulkoministerien tapaamiseen Tallinnaan saapunut Mogherini kertoi ehdottavansa, että ministerit keskustelisivat pakotteiden lisäämisestä. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme