Mainos
Mainos

Kiina kertoi uusista sars-tapauksista

Kiina ilmoitti tänään kahdestatoista uudesta sars-kuolemantapauksesta. Uusia tartunnan saaneita on 75, kertoo Kiinan terveysministeriö. Pekingissä on uusista kuolemantapauksista sattunut yhdeksän, kaksi Sisä-Mongoliassa ja yksi Tianjinissa.

Uudet tapaukset nostavat sarsiin kuolleiden määrän Kiinassa 252:een ja tartuntojen määrän yli 5000:een. Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijat alkoivat siirtyä Kiinan maaseutualueille selvittämään sars-tilannetta.

WHO-lähteiden mukaan tilanne Kiinan maaseudulla saattaa olla paljon pahempi kuin virallisesti on ilmoitettu. Kiinaan kuuluvassa Hongkongissa on tavattu kolme uutta sars-kuolemantapausta. WHO on ilmoittanut, että se harkitsee Hongkongia koskevan matkustusrajoituskehotuksensa kumoamista, jos Hongkongissa on kolmena peräkkäisenä päivänä vähemmän kuin viisi kuolonuhria.

Matkailu Hongkongiin on supistunut noin 40 prosenttia sen jälkeen kun WHO kehotti välttämään matkustamista Hongkongiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme