Mainos
Mainos

Kiina kiristi valvontaa puoluekokouksen alla

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan ainakin kaksi johtavaa demokratia-aktivistia on kadoksissa ja useita muita on joko pidätetty tai kotiarestissa.

Kiinan viranomaiset ovat tehostaneet toisinajattelijoiden valvontaa ensi maanantaina alkavan tärkeän puoluekokouksen alla. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan ainakin kaksi johtavaa demokratia-aktivistia on kadoksissa ja useita muita on joko pidätetty tai kotiarestissa.

Järjestö ennustaa, että samanlainen kurikampanja on edessä myös ensi kesän olympialaisten yhteydessä.

Valvonta ulottuu kaikille elämänalueille

Viranomaisten tiukentunut valvonta ulottuu alla kaikille elämänalueille. Xinhua-uutistoimiston mukaan viranomaiset ovat sensuroineet parituhatta radio- ja tv-mainosta, joissa markkinoitiin muun muassa naisten alusasuja, sukupuolitautien hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä ja seksileluja.

Kokousedustajien turvallisuuden varmistamiseen liittynee puolestaan määräys, jonka mukaan pääkaupungin yllä ei saa viikonvaihteen jälkeen lennättää lennokkeja tai lentää riippuliitimillä tai muilla huvikäyttöön tarkoitetuilla välineillä.

Kiinan hallitsevan kommunistisen puolueen puoluekokous alkaa Pekingissä maanantaina ja kestää koko viikon.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme