Mainos
Mainos

Kiina laittaa tiibetiläiset juhlimaan dalai-laman kukistumista

Kiina on ilmoittanut, että Tiibetissä vietetään vuosittain juhlapäivää dalai-laman kapinallishallinnon kukistumisen kunniaksi.

Kiinan valtiollisen uutistoimiston Xinhuan mukaan Tiibetin parlamentti hyväksyi yksimielisesti maaliskuun 28. päivän julistamisen "orjien vapautumisen päiväksi". Tuoreeltaan ei ollut tietoa, onko uusi juhlapäivä myös lomapäivä.

Kiina on hallinnut Tiibetiä vuodesta 1951 lähtien kansanarmeijan vallattua alueen edellisenä vuonna. Se on sanonut vapauttaneensa tiibetiläiset buddhalaisesta teokratiasta, joka orjuutti kaikki uskonnollista eliittiä lukuun ottamatta.

Tiibetiläiset nousivat kapinaan vuonna 1959. Kansannousu tukahdutettiin verisesti, ja tiibetiläisten hengellinen johtaja dalai-lama lähti maanpakoon Intiaan. Dalai-lama ja monet muut tiibetiläiset ovat valittaneet joutuneensa kiinalaisten uskonnollisen ja poliittisen sorron kohteeksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme