Mainos
Mainos

Kiina lupaa avoimempaa tiedotusta luonnonkatastrofien uhreista

Luonnonkatastrofien vaatimien uhrilukujen luvaton selvittäminen on tähän saakka tulkittu Kiinassa valtionsalaisuuksien varastamiseksi, josta on voinut saada jopa useiden vuosien vankeusrangaistuksen.

Kiina aikoo luopua linjastaan, jonka mukaan tiedot luonnononnettomuuksien uhreista luokitellaan valtionsalaisuuksiksi, uutisoi maan virallinen Xinhua -uutistoimisto. Kiinan hallitus pyrkii entistä avoimempaan viestintään samalla, kun katastrofien estämis- ja pelastustöitä pyritään tehostamaan.

Tähän asti Kiina on julkistanut tietoja taifuunien, maanjäristysten ja muiden luonnonkatastrofien uhreista virallisten kanavien kuten uutistoimisto Xinhuan kautta. Sen sijaan tietojen luvattomasta hankkimisesta tai selvittämisestä on voinut saada jopa useiden vuosien vankeusrangaistuksen, sillä selvitykset on tulkittu valtionsalaisuuksien varastamiseksi tai vuotamiseksi.

Kiinan hallitus ei ole kertonut, aikooko se antaa uusia, tarkempia lukuja aiemmin tapahtuneiden luonnononnettomuuksien uhreista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme