Mainos
Mainos

Kiina lupasi yhteistyötä terrorismin vastaisessa taistelussa

Kiinan presidentti Jiang Zemin on luvannut Yhdysvalloille lisää yhteistyötä terrorismin vastaisessa taistelussa, kertoivat uutistoimistotiedot tänään. Jiang esitti lupauksensa puhelinkeskustelussa presidentti George W. Bushin kanssa.

-Hyökkäys ei ollut vain katastrofi amerikkalaisille, vaan myös haaste rauhaa haluaville kansoille koko maailmassa, Jiang sanoi uutistoimisto Xinhuan mukaan.

Hän lupasi Kiinan olevan valmis entistä tiiviimpään vuoropuheluun Yhdysvaltain ja koko kansainvälisen yhteisön kanssa terrorismin vastaisessa taistelussa. Jiangin mukaan yhteistyötä voitaisiin tehdä YK:ssa ja ulkoministeritasolla.

Kiina sanoo, että Naton on konsultoitava Euroopan ulkopuolisia maita, ennen kuin se ryhtyy toimiin Yhdysvalloissa sattuneiden terrori-iskujen takia. Kiinan kannasta ilmoitti varaulkoministeri Wang Guangya tänään.

Hänen mukaansa kaikilla toimilla on vaikutuksensa myös muualla maailmassa.

-Millä tahansa toimilla on vaikutuksensa muihin alueisiin, siksi on parasta konsultoida, Wang sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme