Mainos
Mainos

Kiina määräsi 5000 tarkastajaa meijereihin

Kiina on määrännyt tuhansia tarkastajia maan meijereihin melamiiniskandaalin vuoksi. Paikallisten viestinten mukaan yli 5000 tarkastajan tehtävänä on parantaa elintarviketurvallisuutta.

Maitotuotteista löydetty myrkyllinen melamiini on tappanut Kiinassa jo ainakin neljä lasta ja sairastuttanut yli 53 000. Pelkästään Pekingissä todettiin viime viikolla liki 400 uutta sairastapausta.

Maitojauheskandaali on johtanut myös uusiin pidätyksiin. Liki 30 ihmistä on pidätetty epäiltynä melamiinin valmistamisesta ja myymisestä.

Etelä-Korea ja Iran ovat monien muiden maiden tavoin kieltäneet kiinalaisten maitotuotteiden maahantuonnin. Etelä-Korean elintarvikevirasto kertoi maanantaina löytäneensä melamiinia kymmenestä kiinalaistuotteesta ja vetäneensä ne markkinoilta.

Iranissa kiinalaisten maitotuotteiden maahantuontia rikkovat yritykset joutuvat terveysministeriön mukaan teoistaan vastuuseen oikeudessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme