Mainos
Mainos

Kiina moittii USA:ta ihmisoikeusrikoksista

Kiina moitteet ovat vastaus amerikkalaisten esittämään kritiikkiin. Yhdysvaltain ulkoministeriö arvosteli äskettäin Kiinan ihmisoikeustilannetta.

Kiina syyttää Yhdysvaltoja tekopyhyydestä ihmisoikeuksien noudattamisessa. Yhdysvaltain ulkoministeriö julkisti äskettäin vuosittaisen ihmisoikeuskatsauksensa, jossa arvostellaan Kiinaa entiseen tapaan.

-Yhdysvaltain ulkoministeriö osoitti sormella ihmisoikeuksia yli 190 maassa ja alueella, myös Kiinassa. Se ei kuitenkaan pureutunut ihmisoikeustilanteeseen Yhdysvalloissa, huomautti Kiinan hallitus vastauksessaan.

Kiinalaiset moittivat omassa raportissaan amerikkalaisia muun muassa siviiliuhreista Irakin väkivaltaisuuksissa. Yhdysvaltoja ryöpytetään myös irakilaisvankien ja terroriepäiltyjen pahoinpitelyistä.

Kiinan viranomaiset kiinnittävät huomiota lisäksi aseiden ja rikosten määrään sekä köyhyyteen Yhdysvalloissa. He ilmaisivat myös huolensa puheluiden salakuuntelusta terrorismin vastaisen sodan nimissä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme