Mainos
Mainos

Kiina myöntää lintuinfluenssatartunnat sioissa viime vuonna

Kiinan maatalousministeriö on myöntänyt, että sioissa tavattiin viime vuonna lintuinfluenssaviruksen tappavaa muotoa.

Ministeriöstä vakuutettiin kuitenkin, ettei uusia tartuntoja ole todettu tänä vuonna.

Kiinalainen tutkija Chen Hualan paljasti perjantaina, että tappavan viruksen on ensi kertaa todettu tarttuneen sikoihin. Maatalousministeriö on nyt myöntänyt Chenin väitteet vuoden 2003 tartuntojen osalta ensimmäistä kertaa julkisesti todeksi.

Chen on viitannut myös yhteen tapaukseen tämän vuoden aikana. Ministeriö kuitenkin korosti tutkineensa tänä vuonna yli 11 miljoonaa sikaa, joista yksikään ei osoittanut merkkejä virukseen sairastumisesta.

Tutkijat pelkäävät, että viruksen leviäminen sikoihin avaa tietä uusien virusmuotojen kehitykselle. Helpommin ihmisiin tarttuvan mutaation synty voisi johtaa maailmanlaajuiseen epidemiaan, Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa. Paniikkiin ei kuitenkaan ole syytä, järjestö korostaa.

WHO on pyytänyt Kiinalta lisätietoja viruksen leviämisestä. Järjestön edustajat kiittelivät tänään Kiinan hallitusta yhteistyöstä, joka on ollut odotettua avoimempaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme