Mainos
Mainos

Kiina on teloittanut useita kansallispäivän alla

Kiina on telottanut useita ihmisiä ensi kuussa pidettävän kansallispäivän alla. Kiina teloittaa vuosittain enemmän ihmisiä kuin muu maailma yhteensä.

Kiina on teloittanut ainakin 26 ihmistä ensi kuun alussa vietettävän kansallispäivän alla. Joukossa oli muun muassa kommunistisen puolueen virkailijaa teeskennellyt mies, joka oli myös väärentänyt asiakirjoja saadakseen taloudellista hyötyä.

Kiina teloittaa vuosittain enemmän ihmisiä kuin muu maailma yhteensä. Kansallispäivän ja muiden vapaapäivien alla maassa pannaan usein kerralla täytäntöön lukuisia kuolemanrangaistuksia.

Kiinan korkeimman oikeuden varapresidentti Wan Exiang sanoi aiemmin tällä viikolla valtion valvomassa lehdessä, että maahan perustetaan uusia vetoomustuomioistuimia kuolemantuomioita käsittelemään. Kiinassa on viime kuukausina paljastunut useita tapauksia, joissa teloitetuiksi on joutunut syyttömiä ihmisiä.

Wan sanoi kuitenkin, ettei Kiina aio luopua kuolemanrangaistuksesta.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme