Mainos
Mainos

Kiina ottamassa käyttöön uuden lintuinfluennsarokotteen

Uuden rokotteen uskotaan voivan auttaa myös ihmisiä suojaavan rokotteen kehittämisessä.

Kiina on aloittamassa siipikarjalle tarkoitetun uuden lintuinfluenssarokotteen massatuotannon vielä tässä kuussa, kertoivat viralliset tiedotusvälineet tänään. Uuden rokotteen uskotaan voivan auttaa myös ihmisiä suojaavan rokotteen kehittämisessä.

Uutta rokotetta käytetään vanhojen rinnalla ensi vuoden alusta, kertoi China Daily -lehti eläinlääkintäviranomaisia lainaten. Sitä odotetaan olevan piakkoin saatavilla miljardi annosta.

Rokotteessa on elävää virusta ja se tehoaa lehden mukaan myös toiseen siipikarjaa koettelevaan sairauteen eli Newcastlen tautiin. Rokote voidaan antaa pistoksena, mutta myös ottaa suun tai nenän kautta tai suihkuttamalla.

Kiinalaismedian mukaan viimeaikainen tehorokotuskampanja on osoittautunut tulokselliseksi lintuinfluenssaa vastaan. Kiinassa on lokakuusta lähtien rokotettu yli viisi miljardia lintua.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme