Mainos
Mainos

Kiina otti ensi kerran kantaa USA:n presidenttitaisteluun

Kiinan kommunistisen puolueen päälehti esitti maanantaina epäilevän arvion Barack Obaman mahdollisuuksista muuttaa merkittävästi Yhdysvaltojen politiikkaa. Aiemmin Kiina ei ole ottanut julkisuudessa kantaa Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin tai ehdokkaisiin.

Obama on varmistanut demokraattisen puolueen presidenttiehdokkuuden marraskuussa pidettävissä vaaleissa. Niissä hän saa vastaansa republikaanien John McCainin.

Kansan Päivälehti huomautti ulkomailla levitettävässä painoksessaan, että Obama on vastustanut Irakin sotaa, mutta ei ole kertonut selkeästi, kuinka ja koska hän vetäisi amerikkalaiset joukot sieltä. Lehti epäili muutoinkin Obaman kykyä saada aikaan suuria muutoksia.

Ehdokaskampanjassaan Obama on julistanut muuttavansa radikaalisti Yhdysvaltojen politiikkaa.

Asiantuntijoiden mukaan Kiina on yleensä pitänyt republikaanisia presidenttejä parempana vaihtoehtona Yhdysvalloissa. Näin etenkin siksi, että republikaanit eivät ole puuttuneet yhtä hanakasti ihmisoikeuskysymyksiin kuin demokraatit.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme