Mainos
Mainos

Kiina päästää länsidiplomaatteja Tiibetiin

Joukko länsidiplomaatteja pääsee vierailemaan levottomassa Tiibetissä tänään ja huomenna. Kiinan viranomaisten järjestämälle matkalle Tiibetin pääkaupunkiin Lhasaan on kutsuttu edustajia 17 maan, muun muassa Yhdysvaltain ja Britannian suurlähetystöistä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan matka on askel oikeaan suuntaan. Diplomaattien ja toimittajien pitäisi kuitenkin päästä vierailemaan vapaasti myös muualla Tiibetissä, ulkoministeriön edustaja muistutti. Kiina ei aio rankaista tiibetiläismunkkeja, jotka nolasivat viranomaiset eilen keskeyttämällä ulkomaisille toimittajille pidetyn lehdistötilaisuuden Lhasassa.

Munkit syyttivät Kiinan viranomaisia valehtelusta ja vaativat Tiibetin hengellisen johtajan dalai-laman paluuta. Tiibetin kiinalaisviranomaisten mukaan tämän kuun puolivälin levottomuuksista saakka suljettuna olleita luostareita ei kuitenkaan aiota vielä avata.

(APTN:n uutiskuvaa 28.03.)

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme