Mainos
Mainos

Kiina pakkosteriloi lisälapsia haluavia

Etelä-Kiinan viranomaiset aikovat pakkosteriloida liki 10 000 ihmistä. Tiedotusvälineiden mukaan toimet kohdistetaan henkilöihin, jotka ovat räikeästi rikkoneet maan perhesuunnittelupolitiikkaa vastaan.

Perheille sallitaan Kiinassa yleensä vain yksi lapsi. Poikkeuksia tehdään maaseudulla ja etnisten vähemmistöjen kohdalla.

Nanfang Countryside Daily -lehden mukaan Puningin kaupungin viranomaiset ovat jo pidättäneet yli 1300 ihmistä. Lehden mukaan pidätetyt ovat steriloinnista kieltäytyneitä tai heidän sukulaisiaan.

Lehti haastatteli paikallista maanviljelijää, jolla oli kolme lasta. Viranomaiset olivat vaatineet joko häntä tai hänen vaimoaan steriloitaviksi. Kun he kieltäytyivät, maanviljelijän isä pidätettiin.

Viranomaiset ovat myös kieltäytyneet myöntämästä ylimääräisille lapsille väestörekisteritodistuksia. Ilman niitä lapsella ei ole oikeutta muun muassa valtiolliseen terveydenhoitoon tai ilmaiseen koulutukseen.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme