Mainos
Mainos

Kiina puolustaa sotilasmenojen kasvua turvallisuusuhkilla

Tänään julkaistussa puolustusraportissa Kiina mainitsee turvallisuusuhkina muun muassa Taiwanin itsenäistymispyrkimykset ja Pohjois-Korean ydinohjelman.

Kiina tarvitsee vahvan ja uskottavan armeijan maahan kohdistuvien turvallisuusuhkien vuoksi, sanoo maan hallitus tänään julkaistussa puolustusraportissa. Raportti puolustaa sotilasmenojen kasvua, joka kuitenkin on vain puolustuksellisiin tarkoituksiin eikä uhkaa mitään valtiota.

Selonteossa mainitaan turvallisuusuhkina Taiwanin itsenäistymispyrkimykset ja Pohjois-Korean ydinohjelma. Myös Yhdysvaltain ja Japanin vahvistunut yhteistyö nostetaan esille.

Nyt julkistettu puolustuspoliittinen nk. valkoinen paperi on järjestyksessä viides. Sen mukaan Kiinan puolustusmenot ovat kasvaneet yli 15 prosenttia joka vuosi vuoden 1990 jälkeen. Luku putoaa kuitenkin 9,6 prosenttiin, jos inflaatio otetaan huomioon.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme