Mainos
Mainos

Kiina suuttui Clintonin ja Dalai Laman tapaamisesta

Kiina sanoi tänään ilmaisseensa Yhdysvalloille voimakkaan tyytymättömyytensä presidentti Bill Clintonin ja Tiibetin hengellisen johtajan Dalai Laman tapaamisesta.

-Olemme hyvin tyytymättömiä siihen, että Yhdysvallat antoi Dalai Laman harjoittaa jakaantumiseen tähtäävää politiikkaansa Yhdysvalloissa, ja siihen, että amerikkalaisjohtajat tapasivat hänet, sanoi ulkoministeriön edustaja Cui Tiankai.

Clinton tapasi Dalai Laman Kiinan varoituksista huolimatta eilen Valkoisessa talossa. Hän sanoi Dalai Lamalle kehottavansa Kiinaa avaamaan suoran vuoropuhelun tämän kanssa.

Cuin mukaan tuollaiset keskustelut eivät ole pois suljettuja, mutta Dalai Laman on sitä ennen lopettava separatistinen toimintansa.
-Voimme keskustella mistä tahansa paitsi Tiibetin itsenäisyydestä, Cui sanoi.

Kiina valtasi Tiibetin vuonna 1951, ja Dalai Lama joutui maanpakoon kahdeksan vuotta myöhemmin epäonnistuneen kansannousun jälkeen.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme