Mainos
Mainos

Kiina tarjoaa ilmaiset kondomit aidspotilaille

Aids-ongelmaa aikaisemmin laajalti peitellyt Kiina jakaa nyt kaikille maan hiv- ja aidspotilaille ilmaisia kondomeja. Kiinassa on tällä hetkellä noin 840 000 hivin kantajaa.

Kiinan hallitus aikoo tarjota ilmaiset kondomit kaikille hiv- ja aidspotilaille, kertoo Kiinan uutispalvelu. Aidskatastrofia vastaan taistelevan hallituksen toimen takana on pyrkimys varmistaa, että ainakin puolet riskiryhmästä käyttäisi kondomia ensi vuoden loppuun mennessä.

Kondomeja aiotaan jakaa Kiinan eri osiin riippuen hiv/aidspotilaiden määrästä, kertoi maan terveysministeriö lausunnossaan.

Viime vuoden aikana Kiinan virallinen asenne aidsongelman suhteen on tehnyt täyskäännöksen. Aiemmin Kiinan viranomaiset olivat sitä mieltä, että aids oli ulkomainen ongelma, joka koskisi ainoastaan marginaaliryhmiä, kuten prostituoituja ja huumeidenkäyttäjiä. Nyt aidsin todelliset vaarat on kuitenkin huomattu.

Kiinassa on tällä hetkellä noin 840 000 hivin kantajaa, ja pahimpien arvioiden mukaan hivin kantajien määrä nousee 12 miljoonaan vuosikymmenen loppuun mennessä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme