Mainos
Mainos

Kiina tiukensi sääntöjään: Golfin peluu ja leveä elämä haitallista

Kiinan kommunistinen puolue on listannut muun muassa golfin ja ylensyömisen puoluetta haittaavaksi toiminnaksi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan puolue haluaa listauksilla estää viranomaisia lankeamasta korruptioon. Samalla puolue tiukentaa linjaansa liittyen muun muassa epäsovinnaiseen käyttäytymiseen.

Uutistoimiston mukaan Kiinan presidentti Xi Jinping on puolueessa valtaantulonsa jälkeen vuonna 2012 alkanut tutkia jäsenten menoja. Kymmeniä viranomaisia on joutunut tutkinnan kohteeksi ja jopa vankilaan.

Kiinassa juorut korkeiden viranomaistahojen leveästä elämästä ovat suututtaneet kansaa. Kiinassa on perinteisesti ajateltu byrokraattien elävän vaatimatonta ja moraalisesti esimerkillistä elämää.

Puolueen uusista rajoituksista kertoo muun muassa Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua. Säännöt koskevat 88 miljoonaa puolueen jäsentä ja jäsenille esitellään samalla uusi eettinen koodisto.

–  Puolueen jäsenten on erotettava julkinen ja yksityinen elämä. Yleisön edun on oltava etusijalla, ja töitä täytyy tehdä epäitsekkäästi. Puolueen jäsenten on myös varottava tuhlausta, raportti kertoo. 

Golf nähdään puolueen mukaan pelinä, jonka ohessa  voi tehdä hämäriä sopimuksia. Tämä ei sovi hallituksen työntekijöille.

Raportissa varoitetaan puolueen jäseniä myös syömästä tuhlailevasti, juomasta liikaa ja golfinkin pelaaminen nähdään haitallisena puolueelle. Lisäksi puolueessa ollaan huolissaan aviorikoksista. Pettäminen avioliitossa nähdään erityisesti viranomaisten moraalisena virheenä ja se haittaa puolueen toimintaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme