Mainos
Mainos

Kiina tiukensi sääntöjään lahjusten ottamisesta

Tiukennetulla korruptionvastaisella lainsäädännöllä pyritään kitkemään lahjomisrikokset, joista on viime aikoina jäänyt kiinni useita poliitikkoja ja korkean tason virkamiehiä.

Kiina on tiukentanut lainsäädäntöään lahjusten ottamisesta. Lakimuutoksella puututaan uusiin lahjomistapoihin, jotka ovat levinneet maassa kulovalkean tavoin.

Virkamiehille on annettu lahjaksi osakkeita ja heille on tarjottu mahdollisuutta ostaa taloja ja autoja nimellisillä hinnoilla. Lisäksi lahjuksia on jaettu muka uhkapelivoittoina.

Korruptiolainsäädäntöä uudistettiin jo kertaalleen tänä vuonna, mutta nyt sääntöjä tiukennetaan lisää.

Monta korkean tason poliitikkoa on jäänyt hiljattain kiinni korruptiosta Kiinassa. Viimeisimmässä jutussa elintarvike- ja lääkeviraston entinen johtaja Zheng Xiaoyu tuomittiin kuolemaan lahjusten ottamisesta. Xiaoyu oli antanut lahjuksia vastaan hyväksynnän useille uusille lääkkeille, joiden testaaminen oli vielä kesken. Osa lääkkeistä osoittautui myöhemmin vaarallisiksi, ja kymmenen ihmisen sanotaan kuolleen niihin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme