Mainos
Mainos

Kiina toivoo brittisuhteiden paranemista

Kiina esitti tänään toiveen, että sen ja Britannian suhteet paranevat sen jälkeen, kun Britannian kruununsiirtomaa Hongkong siirtyy takaisin Kiinalle ensi viikon tiistaina. Maiden suhteet ovat viime aikoina olleet kivikkoiset.

Kiina toivoo uutta alkua ja vahvistuvaa yhteistyötä suhteissaan Britanniaan, sanoi ulkoministeriön edustaja Cui Tiankai Pekingissä. Hän ilmoitti, että Kiinan presidentti Jiang Zemin tapaa Britannian kruununprinssin Charlesin ja pääministerin Tony Blairin ennen Hongkongin vallanvaihtoseremonioita, jotka järjestetään ensi tiistaita vasten keskiyöllä.

Cuin mukaan Hongkongin palauttaminen Kiinalle ratkaisee Kiinan ja Britannian suhteisiin jääneet historialliset ongelmat. Edustaja ei tarkentanut, mitä pulmia hän tarkoitti, mutta maat ovat kiistelleet ainakin kuvernööri Chris Pattenin alulle panemista demokraattisista uudistuksista Hongkongissa.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme