Mainos
Mainos

Kiina torjui epäilyt suu- ja sorkkataudista

Kiina on torjunut epäilyt siitä, että kiinalainen saastunut liha olisi Britannian suu- ja sorkkatautiepidemian takana. Kiinan maatalousministeriön edustajan mukaan maassa ei ole ollut suu- ja sorkkatautitapauksia kahteen vuoteen.

Brittilehti The Times kirjoitti eilen, että suu- ja sorkkatautiepidemia sai luultavasti alkunsa kiinalaisessa ravintolassa tarjotusta lihasta, joka oli tuotu maahan laittomasti mahdollisesti kaukoidästä.

Kiinan maatalousministeriön edustaja puolusti uutistoimisto AFP:n mukaan maansa karanteenimääräyksiä ja sanoi, että vaikka tautitapauksia löydettäisiinkin, sairastuneita eläimiä ei voitaisi viedä maasta. Kiinassa toimivan länsimaisen maatalousasiantuntijan mukaan "on yleisesti tiedossa", että suu- ja sorkkatauti on laajalle levinnyttä Kiinassa.

Myös Hongkongin viranomaiset pitävät "epätodennäköisenä sitä, että saastunut liha olisi peräisin Honkongista. Hongkongin yliopiston tutkija Wallace Lim kuitenkin sanoi televisioyhtiö CNN:n haastattelussa, että Britanniassa levinnyt virus voi hyvinkin olla peräisin Aasiasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme