Mainos
Mainos

Kiina torui Yhdysvaltain selontekoa maan sotilasvarustelusta

Kiina arvosteli perjantaina ankarasti Yhdysvaltain puolustusministeriön arviota Kiinan lisääntyneestä sotilasvarustelusta. Kiinan mukaan selonteko on täysin perätön.

– Teknologian kehittyessä on täysin normaalia, että Kiinan asevoimat kehittävät ja uudistavat tiettyjä aseita ja sotavarusteitaan, Kiinan puolustusministeriö kommentoi asiaa uutistoimisto Reutersille.

Pentagon arvioi vuotuisessa selonteossaan kongressille, että Kiinan asevoimien viimeaikaiset uudistukset horjuttavat alueen vakautta ja muodostavat suoranaisen uhan Taiwanille.

Raportissa nostettiin esille muun muassa Kiinan uudet laivastontorjuntaohjukset, maan hanke rakentaa laivastolleen ensimmäisen lentotukialus sekä tutkassa näkymättömän häivehävittäjän kehittely.

Kiina ja Yhdysvallat ovat viime aikoina pyrkineet välttämään keskinäistä kiistelyä. Varapresidentti Joe Bidenin äskeisen Kiinan-vierailun aikana maat vakuuttivat haluaan rakentavaan yhteistyöhön.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme