Mainos
Mainos

Kiina tyytymätön Yhdysvaltain WTO-kanteeseen

Yhdysvallat nosti eilen kanteen Kiinaa vastaan tekijänoikeussuojan rikkomisesta ja amerikkalaisten kulttuurituotteiden tuonnin estämisestä.

Kiinan hallitus on syvästi pahoillaan ja erittäin tyytymätön Yhdysvaltain asettamien tuontirajoitusten vuoksi. Kiinan mukaan Yhdysvaltain päätös on vastoin maiden välisten taloussuhteiden periaatteita.

Yhdysvallat nosti eilen kanteen Kiinaa vastaan tekijänoikeussuojan rikkomisesta ja amerikkalaisten kulttuurituotteiden tuonnin laittomasta estämisestä. Jo aiemmin Yhdysvallat on päättänyt rajoittaa muun muassa paperin tuontia Kiinasta väittäen, että Kiinan kiistanalaiset vientituet vahingoittavat amerikkalaisyrityksiä.

Yhdysvaltain kanteen käsittelee Maailman kauppajärjestö WTO. Kiinan mukaan se ei ole saanut Yhdysvalloilta virallista kutsua WTO:n sääntöjen mukaisiin kahdenvälisiin neuvotteluihin.

Yhdysvallat valittaa, että Kiina sallii muun muassa dvd- ja cd-levyjen suurimittaisen laittoman kopioinnin.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme