Mainos
Mainos

Kiina vaatii Norjalta Nobel-anteeksipyynnön

Kiina vaatii Norjalta anteeksipyyntöä siitä, että Norjan Nobel-komitea myönsi rauhanpalkinnon kiinalaiselle toisinajattelijalle Liu Xiaobolle. Kiinan Norjan-suurlähettilään mukaan maiden väliset suhteet eivät palaudu normaaliksi ennen tätä.

Suurlähettiläs Tang Guoqiang kommentoi asiaa viikonvaihteessa Bergenissä pidetyssä tilaisuudessa. Tilaisuuteen osallistunut bergeniläinen viranomainen vahvistaa, että suurlähettiläs vaati anteeksipyyntöä.

- Suurlähettilään mukaan maiden välinen kauppa ei ole mahdotonta, mutta se on aiempaa vaikeampaa, koska Nobelin rauhanpalkinnon jakamisesta ei ole esitetty anteeksipyyntöä, Dan Femoen sanoi.

Päätös rauhanpalkinnon myöntämisestä Liulle suututti Kiinan. Kiina peruutti pian päätöksen jälkeen poliittiset neuvottelut Norjan kanssa ja pani jäihin neuvottelut vapaakaupasta. Norjalaiset yritykset ovat kertoneet vaikeuksistaan toimia Kiinassa päätöksen jälkeen.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme